TOP 5: Αγαπημένα URBAN LEGENDS

Υπάρχουν χιλιάδες urban legends, είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να βρείτε και καλύτερα, όμως τουλάχιστον αυτοί που γεννήθηκαν γύρω στο 80' είμαι σίγουρος οτι λατρεύουν το παρακάτω τοπ 5


5) H μόνιμη γκριμάτσα



Έχω ένα φίλο που ισχυρίζεται ότι αυτός ξεκίνησε τη συγκεκριμένη φήμη στο δημοτικό. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, πάντως την έχω ακούσει να επαναλαμβάνεται από πολλούς. It goes a little something like this:


"Αν κάνεις γκριμάτσα (ή αλοιθωρίζεις) και κάποιος σε τρομάξει (ή σε χτυπήσει στην πλάτη) μένεις για πάντα έτσι"


Υπάρχουν διάφοροι παθώντες από τρόμαγμα κατά τη διάρκεια γκριμάτσας... (πχ. Ζάρκο Πάσπαλιε, Προκόπης Παυλόπουλος)



4) Το άλογο και το Ι5



Στο στρατό κυκλοφορούν σίγουρα περισσότερα urban legends από πουθενά. ΟΚ, σ'όλα τα στρατόπεδα υπάρχει η στοιχειωμένη σκοπιά που αυτοκτόνησε κάποιος φαντάρος αλλά οι καλύτερες είναι οι ιστορίες για το πως κάποιοι πήραν αναβολή. Από αυτές οι κορυφαία είναι η παρακάτω:


"Την ημέρα της κατάταξής (ή μια μέρα στην αναφορά) ενώ είμασταν μαζεμένοι στο προαύλιο, ένας τύπος που ήθελε να πάρει αναβολή έσκασε πάνω σ'ένα άσπρο άλογο και τον διώξανε κατ'ευθείαν"


Οι ιστορίες αναβολής είναι χιλιάδες: άλλος πήρε το τουφέκι κι άρχισε να ρίχνει στα κεραμίδια (παρ'όλο που για να πιάσεις όπλο πρέπει να περάσουν 20 μέρες), άλλος γυρνούσε όλο το στρατόπεδο κάνοντας ότι είναι πάνω σε μηχανή και πάει λέγοντας...το να βρει ο άλλος άσπρο άλογο και να τον αφήσουν να περάσει από την πύλη και να παρουσιαστεί μ'αυτό πάντως είναι μακράν η πιο ωραία ιστορία...κι όλα αυτά βέβαια ενώ το μόνο που χρειάζεται κανείς για να πάρει αναβολή είναι να πάει στον ιατρό και να πει ότι δε νιώθει καλά και θέλει να φύγει.


3) Πάρτε το μηδέν



Οκ το συγκεκριμένο ίσως και να δουλεύει, δεν ξέρω, απλά νομίζω ότι παίζει πολύ και το φαινόμενο του placebo.


"Έλα Νίτσα, δε σ'ακούω, πάρε το μηδέν!"


κρρρρρρ (το 0)


"Τώρα μ'ακούς;"


"Ναι τώρα σ'ακούω μιά χαρά" (και καλά...άσε ρε Νίτσα τώρα...)


"Και που λες του βάζω ένα ολόκληρο γεοσκάπανο μέσα στο..." κλπ...


2) Ο Πούλος



Δεν έχει τύχει ποτέ να βρεθώ σε νοσταλγική συζήτηση για τα γυμνασιακά και λυκειακά μας χρόνια με άτομα άλλων σχολείων χωρίς να προκύψει η παρακάτω συζήτηση


-Στο τμήμα μας (ή - μου έχει πει ένας φίλος πως στο τμήμα του-) είχαμε ένα παιδί που τον λέγανε Πούλο. Μια μέρα που μίλαγε με τον Σγουμπράκη λέει ο καθηγητής "Σγουμπράκη πάρε τον πούλο και βγες έξω!"


Πόσοι πούλοι πια φοιτούν στα ελληνικά σχολεία; Αντίστοιχη ιστορία που έχει γίνει σε ΟΛΑ τα λύκεια είναι αυτή που ο Σγουμπράκης βγαίνει για να πάει τουαλέτα κι ακολουθεί ο Ρουμπακάβονας και τον ρωτάει η καθηγήτρια "Ρουμπακάβονα, που πας εσύ αγόρι μου;" "Να του την τινάξω κυρία!"


1) SEX, ΧΑΛΚΟΜΑΝΙΕΣ & ROCK N' ROLL



Μακράν το κορυφαίο Urban Legend της γενιάς μας:


"Μην βάζεις χαλκομανίες από τις τσίχλες φρου φρου (ή ΜΑΟΑΜ ή όποια άλλη) στο μπράτσο σου γιατί έχουν μέσα LSD (ή ναρκωτικά γενικότερα)"


Πανέξυπνη κίνηση από το παγκόσμιο καρτέλ των ναρκωτικών να αναπτύξουν μια φοβερή τεχνολογία που να μην ανιχνεύεται έτσι ώστε να χαρίζουν ναρκωτικά δωρεάν μέσα στις τσίχλες σε μικρά παιδιά. Προσβάσιμα και φτηνά ναρκωτικά για μιρκούς και μεγάλους!


 

Σχόλια

Ο χρήστης Kostas P. είπε…
Αυτό με το 0 ίσχυε -τρόπον τινά- στα αναλογικά κέντρα. Τώρα πια ούτε κατά διάνοια...
Ο χρήστης GothQueenPythia είπε…
Εγώ μια φορά στο δημοτικό είχα κολλήσει στο μπράτσο μου μια Κάντυ Κάντυ από τσίχλα KOKOS και είχα μπαντ τριπ ότι, λέει, ήμουν ορφανή και με κυνηγούσε να με μαστιγώσει με γιγάντια τριαντάφυλλα ένας ξανθός, ομοφυλοφιλος ιππέας.
Την επόμενη μέρα δεν πήγα σχολείο και όλοι υπέθεσαν ότι πέθανα, αλλά εγώ τους ξεγέλασα.
Ο χρήστης HunterEss είπε…
Haha, that's soooo funny!

xxJanine
Ο χρήστης Kyriakos o Xasapis είπε…
Είμαι σίγουρος ότι έχω ξεχάσει μερικά πολύ σημαντικά...καμιά βοήθεια;
Ο χρήστης pixies είπε…
oti an pareis tilefwno to 666 apantaei o DIAOLOS
Ο χρήστης Kyriakos o Xasapis είπε…
afto isxyei omws
Ο χρήστης Cybergoulion είπε…
Μετά την αλλαγή του τρόπου κλήσης του κωδικού των πόλεων πριν μερικά χρόνια από 01 σε 21, 031 σε 231 κλπ, αυτό με το μηδέν δεν ισχύει πλέον. Πλέον για να ακούγεσαι, καλείς το δύο. Π.χ. "Έλα Νίιιιιιτσα, μ' ακούουουους; Πάρε μαρή το δύυυυυο...."
Ο χρήστης Kyriakos o Xasapis είπε…
nai kai se kinita to 6...opote an milas se kapoion kai 3 fores den akouseis ti sou leei sto kinito, vgainei o satanas!
Ο χρήστης Flonsavardu είπε…
όταν ήταν μικρός ο αδερφός μου (γυμνάσιο ξέρω γω) δεν τον άφηναν να πάει σινεμά γιατί είχε λέει ανώμαλους που μπορεί να ασελγούσαν σε μικρά παιδάκια.
Ο χρήστης aliena είπε…
lol! Αυτό με το μηδέν ισχύει όντως, ακόμα και τώρα! Αλήθεια! Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε!
Ξεχάσατε κι αυτό που εμφανίζεται ο διάολος στον καθρέφτη αν πεις το πατερημών ανάποδα τρεις φορές στις 12 η ώρα το βράδυ των γενεθλίων σου, (Δεν το έκανα ποτέεεεεε), και κατά άλλες εκδοχές βλέπεις και φλας μπακ όλη τη ζωή σου, (βλ. και παλιά διαφήμιση γνωστού ουισκίου.)
Ο χρήστης Cybergoulion είπε…
Ναι, βγαίνει ο σατανάς, τρομάζεις, μένει η φάτσα σου με την γκριμάτσα του τρόμου, παίρνεις καβάλα τον πούλο και πας για αναβολή! Είναι να μην αρχίσεις να χτυπάς χαλκομανίες μετά;
Ο χρήστης lazinio είπε…
θα στο πω γρήγορα και χωρίς εικόνες.

επταήμερη στην Ρόδο/Θεσσαλονίκη/Κρήτη. Στο δωμάτιο είναι ένα νεανικό ζευγαράκι αλλά στην ντουλάπα είναι κρυμμένοι οι φίλοι του lover boy. και εκεί που κάνουν γλυκό σεξ η κοπέλα κλάνει.

το ακούνε οι τύποι στην ντουλάπα και από τα γέλια πέσανε έξω και έγινε χαμός.

urban legend.
Ο χρήστης σαββατοεπίθεσης είπε…
Ξεχάσαμε το καλύτερο Urban Legend απ' όλα όμως! Ο ταρίφας παίρνει ένα νέο/νέα αργά το βράδυ, που πάει σε ένα παλιό σπίτι και φαίνεται λυπημένος or whatevs. Και φτάνει, του λέει "δεν τα έχω ακριβώς, μπαίνω στο σπίτι να φέρω λεφτά" και μετά από ώρα ο ομάρ ταρίφ χτυπάει την πόρτα και του ανοίγουν οι γονείς/αδέρφια, whatevs και του λένε "μα ο/η τάδε είναι νεκρός εδώ και χρόνια"...

ΖΟΜΓ! Η καλύτερη μέθοδος να γλυτώνεις λεφτά από ταρίφα. Έτσι, για να μάθουν!
Ο χρήστης Φράκος είπε…
XAXAXOYXA! Ρε παιδιά το άλλο που σε απαγάγουν για νεφρό (γκόμενα μαγεύτρα φέρνει σε πέρας την απαγωγή, σε άλλες εκδοχές τσιγγάνα) και σε βάζουν σε μπανιέρα με παγωμένο νερό και μεταλλικό χερούλι ή πάτο (δε θυμαμαι καλά, ειναι καιρό που τοπαθαν κάτι γνωστοί γνωστώνε) και αφού σου βγάλουν το νεφρό και σε αφήσουν έτσι ανοιχτό σου λένε οι φιλάνθρωπες απαγωγείς να μην αφήσεις το μεταλλικό στοιχείο από το χέρι γιατί θα πεθάνεις (από αιμορραγία;;; άγνωστο). Μου το'χε πει ένας που έλεγε και την άλλη αρλούρμπαν μυθολογία με τον Διονυσίου και τον Σαραβάκο. όλοι θα την ξέρετε, το είπε και η τηλεόραση!
Ο χρήστης Σαραβέγγος είπε…
Αχαχαχαχαχα και μετά τους έπιασε ο Στράτος στο καμαρίνι και έπαθε το έμφραγμα!!

αχαχαχαχαχαχαχα.

Σκατόγαυρε..εσύ διαδίδεις αυτές τις φήμες ε;
Ο χρήστης Ο Ψυχοβγαλτης είπε…
ρε, αυτό με τις χαλκομανίες και τα ελεζντή, το προωθούσε και το Καρουζελ! Σε καποιο επεισοδιο ο Συριλλο δεχεται καραμελας απο υποτπους αγνωστους, με χαλκομανιας εντος, οι οποιες του προκαλουν πυρετο και παραισθησεις λεει!
Ο χρήστης Kyriakos o Xasapis είπε…
Ω θεέ μου! τι έκανε η Μαρία Χοακίνα γι΄αυτό;
Ο χρήστης Vlaxos (Σιάτρας Σπύρος) είπε…
Δεν ξερω τι λέτε εσείς, αλλά ολα αυτά ειναι αλήθειες!

Αυτό το μηνυμα θα π΄ρεπει να το αντιγράψεις επτά φορές και να το βάλεις σε επτά διαφορετικά blogs, για να έχεις την προστασία του Άϊ Γεράσιμου του Googlakia.
- Ο κυρ Μήτσος που το διέγραψε, κόλλησε trojan και του γαμήθηκε ο explorer.
- H κυρα Βασιλική, που το έστειλε μόνο σε έξι, αναγκάστηκε να κανει format
- Ο Μάκης ο Μανάβης που γέλασε, είδε να του φεθγουν πετώντας τα αγγούρια από το μανάβικο
- Η φαρμακοποιός η κα Τζένη, είδε να λιώνει το laptop της την ώρα που έδινε συνταγή prozac σε ένα φωτομοντέλο
(Ρε συ, έχω ψοφήσει στο γελιο με τα tags λεμε! Άκου "κολώνια Μυρτώ"!!!
Έκλασα από το γέλιο λέμε....)
Ο χρήστης pixies είπε…
'Αμα φιλησεις καποιον που καπνιζει ειναι σα να φιλας ενα τασακι με αποτσιγαρα'
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχετε γνωρίσει κάποιον που η μαμά του/ο θείος του/ο κολλητός του/ένας γνωστός του/ένας γνωστός γνωστού/εν πάση περιπτώσει μια έμπιστη πηγή, ήταν παρόν στο σκηνικό όπου έσκασε η Βίσση στο νοσοκομείο με το μπουκάλι της κόκα κόλας στον κω..
Ο χρήστης lisp είπε…
κι όμως η ιστορία με τον Πούλο δεν είναι και τόσο urban legend. ρωτήστε άτομο που ζει/κατάγεται από Λακωνία ΠΟΣΟΥΣ Παναγιώτηδες φωνάζουν Πούλους (και Πότηδες, αλλά δεν έχει πολύ σχέση αυτό, το αναφέρω για εφέ). Έχω τύχει σε τραπέζι όπου σύζυγος λεει στη σύζυγο "διν παίρνς τουν πούλου, βράδιασι;", κι αυτή έβγαλε το κινητό "έλα κορώνα μ' που είσι; ιμίς ίμαστι στη θειά"
Laconia uber alles.
Ο χρήστης Kyriakos o Xasapis είπε…
Δεν νομίζω ότι έχω οποιονδήποτε γνωστό που να ΜΗΝ ήταν παρών στη φάση με τη Βίσση και το μπουκάλι.
Ο χρήστης zbouaerg είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης zbouaerg είπε…
απορώ πως ξέχασες αυτό:

το κάπνισμα κάνει κακό

ougk
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Apsoga posts, apsogoi commentakhdes mazemenoi. /reading all your posts monoroufi. Thanx!! :D
Ο χρήστης George Bazios είπε…
...boys, το γνωστό με το Φασούλα που όοοολοι τον έχουν δει να σβήνει το τσιγάρο μέσα από το μινικούπερ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη: Ραλφ Μάτσιο

Διαδίκτυακα ακρωνύμια και αργκό

Κιθάρα στην παραλία - δώστε γροθιά στο κατεστημένο!