Μαρία η λίγο λιγότερο άσχημη

Λένε οτι αν βάλεις 1.000 μαϊμούδες μπροστά από 1.000 γραφομηχανές και τις αφήσεις να γράφουν για 1.000 ώρες, μία από αυτές θα γράψει τον "Άμλετ". Αυτο που δεν ξέρουν όμως οι περισσότεροι είναι τι γίνονται τα υπόλοιπα γραπτά των μαϊμούδων; Θα σας πω εγώ: γίνονται σενάρια για ελληνικές σειρές .


Όχι βέβαια οτι όλα τα σενάρια ελληνικών σειρών είναι γραμμένα από μαϊμούδες. Υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις. Για παράδειγμα το 10 λεπτά κύρηγμα πρέπει να έχει γραφτεί από κάποιον 60ρη που ζει μέσα σε γυάλα του έχει απαγορευτεί η επαφή με άλλους ανθρώπους.


-δικέ μου κάνουμε σκασιαρχείο, να πάμε για λεμονίτες;
-κι αν μας πιάσουνε για τεντιμπόηδες;

Οι υπόλοιπες σειρές ακολουθούν λίγο πολύ τη γνωστή πεπατημένη οδό της προβλεψιμότητας. Ιστορίες γνωστές και επαναλαμβανόμενες σαν κουραφέλκυθρα. Boy meets Girl, Girl's neighbours eat boy's keftedakia, Boy's Pharmacist buys a house in the country and everyone goes there, Perzikianidis is in the closet while other people are having sex, και πάει λέγοντας. Υπάρχει βέβαια πάντα κι οι χρυσοί κανόνες της κωμωδίας: 1) όσο πιο πολλοί άνθρωποι φωνάζουν υστερικά συγχρώνως τόσο πιο αστείο είναι, 2) δεν υπάρχει τίποτα πιο αστείο από το να λες κακές λεξούλες...ΠΙΠΕΡΙΙΙΙΙ!


Μέσα σ'αυτή τη λαίλαπα προβλεψιμότητας, μία σειρά ξεχωρίζει και δεν είναι άλλη από τη "Μαρία την άσχημη". Τα τσακάλια του Μέγκα (όχι πραγματικά τσακάλια - αυτά γράφουν σειρές για τον Κωνσταντίνου) μας την σκάσανε πραγματικά.


Γενικά ο χρόνος στον οποίο βλέπω τηλεόραση είναι τα λίγα δευτερόλεπτα που κάνει να πάρει μπρος το Playstation, αλλά και μέσα σ'αυτά βλέποντας μισή σκηνή "Μαρία η άσχημη" σκέφτηκα...οκ, η γνωστή ιστορία - μια από τις χιλιάδες παραλλαγές του ασχημόπαπου. Μια κοπέλα που φαίνεται μια χαρά κι απλά έχει σιδεράκια και χάλια χτένισμα - τι έκπληξη μια μέρα θα κάνει ένα make over και θα εμφανιστεί μια γκομενάρα.


ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΧΙ! Εδώ μας τη φέρανε, διότι η Μαρία έκανε το Make over της και αποκαλύφθηκε οτι τελικά δέν είναι όμορφη! Στην καλύτερη περίπτωση έγινε από Μαρία η αδιάφορη σε Μαρία η μέτρια. Στην πραγματικότητα με τα σιδεράκια και τ'άλλα αξεσουάρ τη θεωρούσες οτι θα γίνει πολύ πιο όμορφη απ'ότι τελικά έγινε. Αν κάποιος έχει φετίχ με τα σιδεράκια σίγουρα μάλιστα θα έχασε κάθε ενδιαφέρον προς αυτή τη σειρά και θα θεώρησε οτι "πάει χάλασε και το μαράκι που το βλέπαμε και γουστέρναμε"...μπράβο στους σεναριογράφους λοιπόν μόνο αυτό μπορώ να πω.


Σχόλια

Ο χρήστης Fight Back είπε…
μ' αρεσει οταν ασχολεισαι με την επικαιροτητα. το δεκα λεπτα κηρυγμα βεβαια εχει σταματησει εδω και 6 χρονια.

επι του θεματος εχεις δικαιο και μπραβο σου που το ανεδειξες. ηταν πραγματικα μια γουστοζικη σεναριακη εκπληξη που αντιστοιχη της θυμαμαι μονο οταν η λιντσει λοχαν ειχε παιξει τον εαυτο της και τη διδυμη αδερφη της ενω θα μπορουσαν να ειχαν χρησιμοποιηθει οι αδερφες ολσεν που τοτε ζουσανε ακομα
Ο χρήστης david santos είπε…
Excellent post. I loved this blog.


NURIN JAZLIN
MURDERED. 9 YEARS OLD. WHY? ARE WE HUMAN?
.
Please!
TO AVOID SUCH A TRAGEDY HAPPENING AGAIN, AND FOR THE SALVATION OF OUR CHILDREN, WE ARE DOING A WORLDWIDE CAMPAIGN, DISPLAYING THE IMAGE OF NURIN JAZLIN JAZIMIN IN BLOGS ALL OVER THE WORLD ON 25TH APRIL 2008. LET'S NOT FORGET NURIN JAZLIN.
Ο χρήστης Kyriakos o Xasapis είπε…
nai alla prin 6 xronia den eix playstation opote tora ta anakalypto ki egw
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
i prwti seira epistimonikis fantasias stin elliniki tileorasi!

(meta -fysika- to deltio eidisewn gia agrotes)
Ο χρήστης Fight Back είπε…
ημουν βεβαιος πως το πρωι εριξα εδω μεσα γυρω στα 20 κομεντς ποικιλου ενδιαφεροντος
Ο χρήστης Fight Back είπε…
poion na minisw?
poy na diamartyri8w?
Ο χρήστης Fight Back είπε…
ολα εκεινα τα ωραια λογια για τους σκιουρους που τρυγανε το δερμα των θαλασσιων ελεφαντων, πανε χαθηκανε?
Ο χρήστης Fight Back είπε…
κι εχασε κι η ντονκαστερ στο 90?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
bre asxeto ta ebales sto palio post me ton zaxaria!
Ο χρήστης YO!Reeka's είπε…
xaxaxaxaxa
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
apolkeistiki-istoriki-geeki-elliniki-tileopti-pliroforia.

(apo mena gia sas)

to 10 lepta kirigma to egrapse i mana aftou tou rapper pou emfanizotan pou kai pou sti seira.
oxi tou protagonisti,tou allou pou kanei kai karriera tora mazi me tous ipoloipous pirovolimenous tis ellinikis "gomenes & zantolastixa" skinis.
as poume pos egrafe gia ti zoi tou giou tis.
einai akoma pio iperoxo tora,etsi?
1001
Ο χρήστης Μιμης Ζερβος είπε…
Πάντως για να μαθαίνουν τα νιάτα και να θυμούνται τα περήφανα γηρατειά το μεγκάλο κανάλι το 10 λεπτα κήρυγμα το έβαλε σε επανάληψη..Περιμένω με ανυπομονησία την Μαρία την άσχημη σε ντιβιντι καθε δεύτερη κυριακή δωρεάν με τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΙΘΟΡΕΑΣ
Ο χρήστης Karolos27 είπε…
TO 10 ΛΕΠΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕΙΡΑ. Η ΜΑΡΙΑ Η ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΟΥΠΑ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη: Ραλφ Μάτσιο

Διαδίκτυακα ακρωνύμια και αργκό

Κιθάρα στην παραλία - δώστε γροθιά στο κατεστημένο!